Volledig scherm
Tygo wil op Framevoetbal. © Foto Raphael Drent

Gemist? Philomene reisde terug op vlucht MH17 & Tygo wil niets liever dan ‘gewoon kunnen’ voetballen

Deze week geen tijd gehad voor de mooie verhalen uit de regio? Wij hebben een paar pareltjes voor je op een rij gezet.

Premiumverhalen van deze week

5 jaar na MH17 - Ze was naar Nederland gekomen om haar uit de lucht geschoten neef te herdenken. Toen ze terugreisde op vlucht MH17 overkwam Philomene Tiernan hetzelfde. Beide gebeurtenissen verbonden haar familie voor altijd met Dodewaard.

Tygo wil op voetbal - Ze lijken als twee druppels water, zijn vrolijk, eigenwijs, beweeglijk en doen het goed op school. In veel dingen gaan tweelingbroers Mika en Tygo (6) gelijk op, maar niet in alles. Door een spieraandoening kan Tygo alleen maar toekijken als zijn broertje sport. Dat wil vader Martijn Zondag veranderen. Hij zoekt teamgenootjes en een club voor een Frame-voetbalteam.

Zo kan het ook; een dorp vól winkels - De winkeliers in het centrum van Kesteren blaken van het zelfvertrouwen. Er is geen leegstand in het dorp en de Hoofdstraat staat aan de vooravond van een reconstructie. Tjerk Boorsma: ,,Het gaat groener ogen én er komen meer parkeerplaatsen.’’

Veel gedoe rond restafval - Afvalinzamelaar Avri en de waterwijk Lingemeer tussen Lienden en Echteld worden het maar niet eens over de plek van de nieuwe ondergrondse containers. ,,Het drijft onze gemeenschap bijna uit elkaar”, roepen buurtbewoners.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland