Gemoedelijk protest in Varik adviseert minister: 'Geen geul'

VideoVARIK - Met tal van spandoeken tegen de aanleg van een nevengeul hebben zo'n honderd inwoners van Varik en Heesselt maandagmorgen minister Cora van Nieuwenhuizen opgewacht bij het Atelier Varik. 

De minister kwam daar om van de betrokkenen te horen wat de gevoelens zijn rond de mogelijke aanleg van de hoogwatergeul die de dorpen tot een eiland maakt. Ze werd iets over half negen ontvangen door burgemeester Harry de Vries en gedeputeerde Josan Meijers. Van Nieuwenhuizen maakte daarbij een rondje langs de bewoners en de protestborden. In het atelier voerde ze het gesprek met bewoners en bestuurders die betrokken zijn bij de plannen.

Aangezien de gemeente, het waterschap en de provincie het niet eens zijn over wat de beste oplossing voor de hoogwaterveiligheid in het gebied is, zal de minister de knoop moeten doorhakken. Het gemoedelijke protest van de bewoners gaf een duidelijk advies: geen geul. 

Volledig scherm
© Foto: DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland