ANP
Volledig scherm
© ANP

Gesprek over zonneparken Kapel-Avezaath heropend

KAPEL-AVEZAATH - Naar aanleiding van het verzet van een groep bewoners van Kapel-Avezaath wil de Tielse politiek opnieuw in gesprek over de plannen voor twee grote zonneparken in het dorp. Inwoners worden in ieder geval nauw betrokken bij de plannen.

4 reacties

 • Doris

  5 jaar geleden
  Eerst zet mijnheer een schuur met een woning met medewerking van Tiel. Omgedraaide wereld eerst subsidie geven en dan bouwen dus als de bouw niet doorgaat geeft hij dan ook de subsidie terug. Geen zonnepanelen parken zoals in Duitsland het is geen gezicht in het landschap Plaats die dingen op daken.Er zijn mensen die hebben al 17 jaar een plan en krijgen ook geen kans dag gemeente.Volgens de wethouder moet je een plan een kans geven hoe zit dit dan ben benieuwd. 
 • Crisp

  5 jaar geleden
  Iets met een dood paard en trekken.. Gemeente, intrekken die vergunningen en tijd steken in het maken van beleid over invullen eigen doelstellingen duurzame energie cq zonneparken. Dan zelf locaties bepalen met rvo keuzeladder en omwonenden. Dan pas investeerders uitnodigen ipv andersom
 • Mies

  5 jaar geleden
  OD16 zegt het treffend: de bewoners willen het niet, dus blaas het af. Er is geen draagvlak. Er zijn betere alternatieven. Het moet niet ten koste van alles doorgaan, zeker niet op die mooie plek. Luister hier aub naar je burgers gemeente Tiel - en leer van je buurgemeenten. Er wordt hier een kostbaar stukje Tiel én Betuwe voor eens en voor altijd vernietigd. We weten allemaal dat het anders kan!
 • Pieter smit

  5 jaar geleden
  Afblazen dit misplaatste project, ga voor een groot en duurzaam project, overkap desnoods de betuweroute met zonnepanelen, gebruik de daken van de gigantische distributiecentra in Tiel enzovoorts, maar ga niet de laatste beetjes open ruimte volplempen met zonnepanelen, zeker niet nabij de Linge.