Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Emiel Muijderman DTCT

Glasvezelaanbieder heeft hoop op Rivierenland na ‘zege’ in West Maas en Waal

TIEL - Glasvezelaanbieder Glasvezel Buitenaf heeft goede hoop dat het glasvezel aan kan leggen in Rivierenland. Het is de leverancier gelukt om in de gemeente West Maas en Waal voldoende aanmeldingen te krijgen om daar een glasvezelnetwerk aan te leggen.

‘Deze uitkomst biedt vertrouwen om ook in de overige gemeenten van Rivierenland het minimum deelnamepercentage te halen’, aldus een woordvoerder van Glasvezel Buitenaf. Inwoners van overige gemeenten hebben tot 17 juni de tijd om aan te melden. Piet Grootenboer, directeur van Glasvezel Buitenaf: ,,De zekerheid die inwoners van West Maas en Waal nu hebben, willen we uiteraard ook aan de inwoners van de andere gemeenten in Rivierenland bieden. Dat de drempel in één van de deelgebieden is gehaald, geeft ons vertrouwen dat het bij de rest ook goedkomt.” Mensen die zich nog niet hebben aangemeld, krijgen hiervoor langer de tijd, tot maandag 17 juni.

Glasvezelstrijd

Twee aanbieders van breedband-internet in Rivierenland proberen om het hardst de inwoners van het buitengebied aan hun zijde te krijgen. Glasvezel Buitenaf is enige weken geleden begonnen met informatieavonden in de gemeenten, Digitale Stad begint deze week met bijeenkomsten. Laatstgenoemde werkt samen met de Regio Rivierenland, het samenwerkingsverband van gemeenten in het rivierengebied, waaronder West Maas en Waal.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland