Volledig scherm
De aanplant van een fruitboom. © Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Goedkope bomen voor inwoners Neder-Betuwe

OPHEUSDEN - Inwoners van Neder-Betuwe kunnen goedkoop aan inheemse bomen en struiken komen. Op deze manier moet de gemeente groener worden. Het project wordt uitgevoerd door Stichting Landschapsbeheer Gelderland, met subsidie van de gemeente Neder-Betuwe en de provincie Gelderland.

Het aanbod is bedoeld voor inwoners in het buitengebied. Alleen geïnteresseerden die flink wat groen aanschaffen kunnen meedoen aan het project. Voorwaarde is dat er minimaal 50 meter struweelhaag, 15 hoogstramfruitbomen, 20 laan- of knotbomen of 10 are bosplantsoen wordt aangelegd. De kopers moeten er zelf voor zorgen dat het groen in hun tuin terechtkomt. 

35 cent

Neder-Betuwe in het Groen is een vervolg op Dijken in het Groen, waarbij bewoners langs de dijk streekeigen heggen of boomgaarden hebben geplant. Nu kan het hele buitengebied meedoen. De kosten die inwoners zelf betalen variëren van 35 euro per haag tot 12,50 euro voor een laanboom. Met de aanplant van groen wordt het oude landschap versterkt en is er meer plek voor dieren en planten. Via de website kunnen gegadigden zich aanmelden; met een adviseur van SLG wordt vervolgens een gratis beplantingsplan gemaakt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland