Hoog water klotste op 31 januari 1995 over de dijk in Heesselt.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoog water klotste op 31 januari 1995 over de dijk in Heesselt. © Foto Raphael Drent

Groen licht voor bomenkap en huizensloop in Heesseltse Waard

HEESSELT/DEN HAAG – Het kappen van zeventig bomen in de Heesseltse Waard en de sloop van vijf woningen langs het dijktraject kan binnenkort beginnen. De bomen en de huizen moeten weg voor het dijkversterkingsproject tussen Tiel en Waardenburg.

3 reacties

 • Wilco Van Lith

  5 maanden geleden
  Ik heb 1995 wel mee gemaakt, en woon in de betuwe. Is die waterstand van dat jaar nog behaald in de jaren erna? En wat levert het voor schade aan natuur op, en hoelang duurt het voordat de natuur weer hersteld is? Maar je kunt bezwaar maken, inmiddels weten we dat het kansloos is. Maar je gaat een gebied ontbossen, om de leefplaats van een salamander te maken. Omdat deze op de huidige plaats, een blokkering van de plannen is. Hoezo krom beleid.
 • B. van Andel

  5 maanden geleden
  Bezwaarmakers, zeker weer een stelletje importers die het hoge water van 1995 niet aan den lijve hebben ondervonden.
 • Arie van Doorn

  5 maanden geleden
  Als ik de buurt was zou ik er maar bij blijven,en de bomen tellen, want het liefst zouden ze van Heeselt tot aan tiel alles plat zagen.En de houtrooibedrujven staan in de rij ,als ze het hout krijgen is het al genoeg het haardhout en de snippers zijn een vermogen waard.En dan die gebaggetaliseerde praat van maar we planten weer terug ,punt 1 duurt het 30 jaar voor het weer iets is ,en punt 2 kom van herplant bijna nooit iets terecht.
 1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.

Rivierenland