Volledig scherm
© Thinkstock

Groen licht voor elf windmolens Deil

DEN HAAG/ NEERIJNEN - Bij knooppunt Deil in Neerijnen mogen elf windturbines komen. Dit blijkt uit een uitspraak van de Raad van State over het Windpark Deil van de gemeente Neerijnen, die woensdag bekend werd. De turbines komen op grondgebied van Neerijnen en Geldermalsen. 

Pluimveehouder Jacco van Heuckelum stapte vorige maand naar de hoogste bestuursrechter tegen het bestemmingsplan Windpark Deil. De Raad van State heeft de agrariër niet-ontvankelijk verklaard omdat hij geen zienswijzen heeft ingediend toen het bestemmingsplan nog bij de gemeenteraad van Neerijnen in procedure was. 

Verrassing

Van Heuckelum zegt dat het bestemmingsplan voor hem als een verrassing is gekomen. De gemeente had hem als direct omwonende persoonlijk op de hoogte moeten houden, vindt hij. De Raad van State wees dit bezwaar woensdag af. Windpark Deil komt op 400 meter van zijn kippenstal. Van Heuckelum verwacht er veel geluidoverlast van. 

De windturbines krijgen een tophoogte van 210 meter. De initiatiefnemers zijn Raedthuys Windenergie, Wind en Co en Burgerwindcoöperatie Geldermalsen-Neerijnen. De totale investering van 55 miljoen euro wordt fors gesubsidieerd door de provincie Gelderland.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland