De Poolse supermarkt aan de Damstraat in Tiel.
Volledig scherm
De Poolse supermarkt aan de Damstraat in Tiel. © Foto Raphael Drent

Groepen Polen in woonwijk zorgen voor overlast en houden huizen bezet

TIEL - Gemeenten in het Rivierengebied worstelen met de huisvesting van groepen Oost-Europese werknemers in woonwijken. Deze arbeidsmigranten in eengezinswoningen zorgen voor overlast en leggen grote druk op de woningmarkt.  

77 reacties

 • Joke Veenendaal

  4 jaar geleden
  Die mensen knappen hier het smerige werk op voor een minimumloon. De eigenaar van het uitzendbureau koopt woningen en flats op en stouwt er zoveel mogelijk bedden in waarvoor hij 400 euro per bed per maand vraagt. Soms komt hier controle op en wordt hij van tevoren ingeseind en gaat dan een aantal bedden verwijderen. 
 • Bert

  4 jaar geleden
  Hoeveel lopen er handophoudend rond? Veel te veel. De hoeveelheid Polen is het bewijs. De arbeidsomstandigheden in NL zijn goed en toch ook zoveel mensen afgekeurd? Wij hebben het te goed hier.
 • R. Laarman

  4 jaar geleden
  Slechte huisvesting ,!dacht het niet Bij mij in de buurt zitten ze ook (Dukenburg ster flat)en in maasbommel zitten ze in een prachtig huis (waar permanent word gewoond)in de jachthaven.)Met mooi weer zitten ze buiten op omgedraaide kratten en de radio keihard ,maar ik moet toegeven dat ze er niet meer zijn Maar wat ik wil zeggen zij hebben normaale huisvesting.Ook hebben ze normaal werk het zijn de Nederlandse bazen die ze voor weinig loon inhuren.
 • Titus

  4 jaar geleden
  Dat prijzenverschil is nou juist de makke waarom mensen hier naar toe komen! 
 • Piet

  4 jaar geleden
  Ik ga tegenwoordig naar Polen op vakantie. Lekker rustig. ;-)

Rivierenland