Groot drugslab in Zaltbommel ontdekt: 14 invallen, zes arrestaties

ZALTBOMMEL - De politie is maandagochtend vroeg binnengevallen op veertien locaties in Zuid-Nederland, waaronder Zaltbommel, Odiliapeel, Eindhoven, Den Bosch, Schijndel en Uden. In Zaltbommel werd op een bedrijventerrein een opslag van drugs en een groot drugslab aangetroffen. Er zijn in totaal zes mensen aangehouden.

Zaltbommel

De sporen die de politie vond op de locatie in Zaltbommel wijzen erop dat het lab al langer in bedrijf was. Op het terrein staat een aantal schuren en een bedrijfswoning. Een van de schuren bleek een grote opslag te zijn voor grondstoffen om drugs mee te maken, de andere schuur werd gebruikt als lab.  

Op het terrein stonden twee vrachtwagentjes geladen met afval. Dat stond vermoedelijk klaar om gedumpt te worden. Een van de twee vrachtwagens bleek afkomstig van diefstal.

Een van de aanhoudingen die maandagochtend werden verricht gebeurde op de locatie in Zaltbommel.

Den Bosch

In Den Bosch werd volgens een politiewoordvoerder een actie gehouden aan de Siloweg. Aan deze weg, die vlakbij de Rietveldenweg ligt, is een aantal bedrijven gevestigd. Ook is het mogelijk om boxen te huren. De woordvoerder zei niet te kunnen vertellen wat het resultaat was van de actie en in hoeverre dat heeft geleid tot aanhoudingen.  

Limburg

In het Limburgse Echt werd een opslag van chemicaliën aangetroffen. In Weert werd in een pand een kleine hoeveelheid chemicaliën aangetroffen. Ook heeft de politie het sterke vermoeden dat er een productielocatie voor drugs gevestigd heeft gezeten. De politie deed verder onder meer invallen in Venlo en Velden. 

Bij de actie werden honderd politieagenten ingezet.

Volledig scherm
In Zaltbommel vond de politie bij de inval een groot drugslab. © Bart Meesters
Volledig scherm
Inval in Odiliapeel. © Bert Jansen
Volledig scherm
In Zaltbommel vond de politie bij de inval een groot drugslab. © Bart Meesters
Volledig scherm
© Bart Meesters
Volledig scherm
Er werden onder meer duizenden liters grondstof voor de productie van drugs aangetroffen in Zaltbommel. © Bart Meesters
Volledig scherm
In Zaltbommel vond de politie bij de inval een groot drugslab. Er werden onder meer duizenden liters grondstof voor de productie van drugs aangetroffen. © Bart Meesters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland