Container- of pottenteelt langs de Linge bij Dodewaard.
Volledig scherm
PREMIUM
Container- of pottenteelt langs de Linge bij Dodewaard. © Erik van ’t Hullenaar

Grote zorgen bij laanboomtelers: er blijft te weinig grond voor ze over

Het nieuwe plan voor het Burense buitengebied dreigt slecht uit te pakken voor de laanboomtelers in de gemeente, want er is simpelweg niet genoeg ruimte voor ze ingetekend. Tree Centre Opheusden (TCO) springt in de bres voor de bedreigde sector.

4 reacties

 • A.M. ijkelenstam

  1 maand geleden
  Beter buren is ook tegen uitbreiding laanbomenteelt. Toeristen komen voor bloesem niet voor rijen potten stokken en bomen
 • Arie van Doorn

  1 maand geleden
  Goed besluit,nu maar afwachten of de gemeente voet bij stuk houd Er zal wel druk gevoerd worden van uit de PCG,maar die oneindige expansiedrift van de boomkwekers moet eens een halt toegeroepen worden,dan maar minder export ,dan moeten de bomen maar uit landen komen waar meer ruimte is,die paar vierkante meters die wij hier nog hebben kan wel op een andere manier worden benut,dan de grond in 5 jaar totaal uitleven,laat de natuur een keer winnen van het geld.
 • Derko van Veldhoven

  1 maand geleden
  Prima besluit en ik hoop dat onze raadsleden/wethouders hier aan vasthouden. De Betuwe is een fruitteelt gebied en geen laanbomenteelt gebied. Ga eens kijken rond het gebied Lienden-Kesteren-Opheusden. Dit willen we niet in de gemeente Buren. Ga vooral eens kijken als de bomen van het land worden gehaald. De wegen liggen vol met blubber die nooit worden schoon gemaakt en de gronden verarmen. Mochten de raadsleden/wethouders anders besluiten, dan eerst een referendum over dit onderwerp.
 • Dese van Ommeren

  1 maand geleden
  Goed besluit. Er zijn er nu wel genoeg in de gemeente Buren. Het wordt teveel al de boomkwekers. Het wordt tijd voor wat diversiteit. Het zou ook beter zijn als ze wat ruimte maken voor wat bijen vriendelijke bloemen. De Betuwe staat bekend om fruit dat graag behouden. . Zoveel vreugde geven de boomkwekers niet.

Rivierenland