Volledig scherm
Kesteren Helicon excellent. Foto William Hoogteyling © William Hoogteyling

Helicon wordt excellente school

KESTEREN - Vmbo-school Helicon in Kesteren is vandaag benoemd tot Excellente School. Het is de achtste onderwijsinstelling in Rivierenland die dit predicaat heeft gekregen. 

De vmbo-instelling krijgt het predicaat van de Inspectie van het Onderwijs vanwege het maatwerk dat de school biedt. Helicon heeft ruim driehonderd leerlingen en geeft ze onder meer de mogelijkheid een vak op een hoger niveau af te sluiten. Ook kunnen scholieren nadat ze hun diploma hebben behaald, in een jaar tijd een niveau hoger halen. 

In de school is een trajectklas ingericht voor leerlingen die extra zorg of een time-out nodig hebben. Leerlingen die het niet lukt een vmbo-diploma te halen, kunnen op Helicon zelf een entreeopleiding volgen en zo mbo-1 halen. Hierbij werken ze een deel van de week in plaats van op school te zitten.

Rijdende School

Eerder al kreeg scholengemeenschap Lek en Linge (twee locaties in Culemborg en één in Geldermalsen) en basisscholen Jan Harmenshof (Geldermalsen), Koningin Juliana (Culemborg) en De Bloeiende Betuwe (Rhenoy) het predicaat. Ook de Stichting Rijdende School in Geldermalsen, die op locatie les geeft aan kinderen van kermisexploitanten, werd benoemd tot Excellente School.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland