Volledig scherm
Vakantieschip de Henry Dunant tijdens een reis. © GRATIS

Henry Dunant losgeslagen in haven Tiel

TIEL - In de haven van Tiel is tijdens de storm in de nacht van dinsdag op woensdag is de Rode Kruisboot Henry Dunant losgeslagen. Rond 04.00 uur werd de meldkamer van de brandweer gebeld omdat het schip dwars in de haven lag.

De trossen aan de boegzijde van het schip waren losgeraakt. De achtersteven lag nog wel aan de wal vast. Blusboot de Batouwe van de brandweer, een patrouilleschip van Rijkswaterstaat en een bergingsbedrijf hadden de handen vol om het schip weer recht te krijgen.

Passagiers

Hoe het vakantieschip is losgeraakt is nog niet duidelijk. Op het moment dat het schip op drift raakte, was niet zeker of er bemanningsleden en passagiers aan boord waren. Vandaar dat het zekere voor het onzeker werd genomen. 

Er bleken geen passagiers aan boord. De hulpdiensten konden samen met de machinist het schip weer aan de kade leggen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Aanslag, steekpartij, overval; aan criminaliteit geen gebrek in Rivierenland
    PREMIUM
    CRIMINALITEIT

    Aanslag, steekpar­tij, overval; aan criminali­teit geen gebrek in Rivieren­land

    TIEL - Het is onrustig in Rivierenland. De politie heeft de handen vol aan onderzoeken naar een moordaanslag, verschillende steekpartijen – al dan niet met dodelijke afloop –, drugshandel, wapengekletter en overvallen; de recherche verveelt zich niet. Voor zover bekend hebben de veel van de zaken niets met elkaar te maken, maar het maakt wel duidelijk: aan criminaliteit geen gebrek.

Rivierenland