Volledig scherm
De Herman Kuijkstraat gaat niet voor het eerst op de schop. Bij werkzaamheden aan de kruising met de Rijksstraatweg kwamen eerder twee delen van een oude muur naar boven. © William Hoogteyling

Herman Kuijkstraat in Geldermalsen gaat op de schop

GELDERMALSEN - Het moment dat de Herman Kuijkstraat in Geldermalsen veiliger wordt voor voetgangers en fietser komt steeds dichterbij. Een enquête onder de aanwonenden en een onderzoek van verkeersdeskundigen leverden drie schetsontwerpen op.  

Paaltjes

Op tafel liggen nu de varianten waarbij de auto's twee kanten op mogen rijden en vrachtwagens alleen in oostelijke richting (kosten 600.000 euro inclusief grondaankoop), auto's en vrachtwagens met de neus naar het oosten (500.000 euro) en een Herman Kuijkstraat die er alleen voor de fietsers en voetgangers is (600.000 euro). In de laatste variant komen er flexibele paaltjes voor het laden en lossen van de vrachtwagens en bestemmingsverkeer.

Meetlat

Voordat er een definitieve keuze gemaakt is, worden de drie ontwerpen eerste langs de democratische meetlat gelegd. In dat traject is een informatieavond opgenomen (dinsdag 20 maart), een inloopavond over de voorkeursvariant (donderdag 29 maart), kan men inspreken als de kwestie bij de commissie grondgebied aan de orde komt (dinsdag 3 april) en is het laatste woord aan de gemeenteraad van Geldermalsen die op dinsdag 24 een oordeel velt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland