Volledig scherm
Nieuwjaarsduik in Culemborg. © William Hoogteyling

Hier kun je op 1 januari een nieuwjaarsduik nemen

ENSPIJK - Wie een nieuwjaarsduik wil nemen hoeft niet per se naar Scheveningen af te reizen. Op diverse plekken in de regio is het mogelijk 2018 verfrissend in te luiden.

De bikkels die meedoen aan een van de nieuwjaarsduiken staat geen vrieskou te wachten. Volgens de weersvoorspelling van het KNMI begint 2018 heel zacht. Met maximaal 7 tot 8 graden ligt de temperatuur ruim boven het vriespunt. 

Enspijk

In Enspijk is de nieuwjaarsduik in het natuurbad bij camping De Rotonde. Deelnemers kunnen zich vanaf 11.30 uur inschrijven. Om 12.00 uur is de duik in het koude water. Na de duik zijn er broodjes worst en erwtensoep. 

Culemborg

In Culemborg organiseert Zwemvereniging ZC'90 de nieuwjaarsduik bij de afgraving aan de Beusichemsedijk. In verband met de veiligheid is er ruimte voor ongeveer 120 deelnemers. Om 13.30 uur klinkt het startschot, maar vijf minuten van tevoren is er een warming-up om de spieren los te maken. 

Deelnemers betalen 5 euro aan inschrijfkosten en krijgen een knaloranje Unox-muts. Na afloop staan erwtensoep en warme chocolademelk klaar.  En krijgen de bikkels een oorkonde van Unox. 

Gellicum

In Gellicum staan deelnemers om 14.30 uur bij de steiger aan de Vlietskant om een duik in de Linge te nemen. Vooraf aanmelden is niet nodig en de deelname is gratis. Na afloop is er erwtensoep, warme chocolademelk en glühwein. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland