Volledig scherm
Frans baron Van Verschuer bij De Gansheuvel, waar het hotel gaat komen. © William Hoogteyling

Hotel Mariënwaerdt komt er, nu het personeel nog

BEESD - Rivierenland is over twee jaar 100 bedden rijker. Volgens Frans van Verschuer kan de bouw van zijn hotel op het landgoed Mariënwaerdt volgend jaar beginnen. De baron heeft alleen moeite om personeel te vinden. ,,Er is een chronisch tekort.”

Hij hoorde al dat het een landelijke trend is. ,,Ik ken iemand in het westen van het land met een cateringbedrijf”, zegt Van Verschuer. ,,Veertig vacatures. Er zijn partijen die hij niet meer durft aan te nemen, omdat hij de mensen niet kan vinden.”

Lampje

Hij zoekt nu met een lampje de arbeidsmarkt af. ,,Ik weet me gewoon geen raad. Tien, twaalf vacatures hebben we. Ik krijg ze niet gevuld.” Het staat de komst van het nieuwe hotel niet in de weg. ,,De wijziging van het bestemmingsplan zit in de laatste fase.” Een onderzoek van het Regionaal Bureau voor Toerisme gaf hem het laatste zetje om een klap op de plannen te geven. ,,Dat wees uit dat de regio Rivierenland een tekort heeft aan 5.000 bedden. Campings meegerekend.”

Groot denken

Een hotel met 100 bedden hoort bij Van Verschuer. ,,Je moet groot denken”, zegt de baron. ,,We hebben hier vaak bruiloften op het landgoed. Gasten willen daarna niet meer de auto in. Die willen hier blijven slapen. Dan heb je een groot hotel nodig.”

Het nieuwe hotel gaat 10 miljoen euro kosten. De financiering is rond. Nu het personeel nog. ,,We hebben straks zestig mensen nodig. Dat wordt nog een feest, zeggen mensen tegen me. Maar ik ben positief ingesteld. Dat gaat ons lukken.”

Rivierenland