De brief die bij meerdere huisartsenpraktijken in de Bommelerwaard voor het raam hangt.
Volledig scherm
De brief die bij meerdere huisartsenpraktijken in de Bommelerwaard voor het raam hangt. © BD

Huisartsen hangen brief op voor inbrekers: ‘hier liggen geen mondkapjes’

ZALTBOMMEL /KERKDRIEL - Menig huisarts in de Bommelerwaard laat na sluitingstijd geen mondkapjes meer op de praktijk liggen. Uit angst voor inbrekers. 

Een brief op het raam moet aan inbrekers duidelijk maken dat er op de praktijk niets te halen valt. 

Beste inbreker...

 ‘Beste inbreker. In dit pand heeft de huisarts geen voorraad mondkapjes. Dat wat we hebben, is elders ondergebracht. U kunt dit pand dus overslaan’, zo staat er te lezen. Dezelfde boodschap wordt herhaald in het Engels, Pools, Duits en Frans. 

Mondkapjes zijn vanwege de corona-crisis op dit moment schaars en dat maakt ze voor dieven en inbrekers interessant. Ze zijn veel geld waard. 

Diverse inbraken

Recente voorbeelden laten zien dat de angst voor inbrekers gegrond is. Zo is onlangs ingebroken in een  gezondheidscentrum in Putten. De buit bestond daar uit 150 mondkapjes en 35 flessen antibacteriële gel. En in Duitsland zijn bij inbraken in meerdere magazijnen en een onderwijsinstelling in totaal tienduizenden mondkapjes verdwenen. 

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Den Bosch liggen de mondkapjes en andere beschermingsmiddelen inmiddels uit het zicht. Ook daar werd namelijk flink gejat. 

Rivierenland