Volledig scherm
Liedjesschrijver en clown Kasper Heineke neemt op woensdagmiddagen jeugd mee de uiterwaarden in bij Ophemert. "Het gaat erom dat ze het gebied beleven."foto Jan Bouwhuis

Jeugd kan spelevaren aan de Waal

OPHEMERT - Hij woont er 27 jaar en Kasper Heineke noemt zijn woning 'de mooiste plek van Ophemert'. En daar kon hij weleens gelijk in hebben. De markante dijkwoning ligt aan de voet van de dijk en de Waal is als het ware zijn achtertuin.Zijn grasveld grenst aan de oude loop van de rivier. Uitkijkend over karakteristieke wilgen en een prachtig uiterwaardenlandschap, toont Heineke zich dolgelukkig: "Het is hier zó mooi. Waar vind je zo'n uitzicht? Ik ga hier nooit meer weg."

Hij loopt al langer met plannen rond om die stek te delen met anderen. Aangezien hij al jarenlang optreedt voor kinderen was de keuze niet zo moeilijk: rondleidingen voor de jeugd.

Onder het motto 'Aarden in de uiterwaarden' wil hij kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar de natuur laten beleven. En dat doet hij geheel op eigen wijze: vrijheid blijheid.Heineke start morgen zijn 'belevingstocht', die acht woensdagmiddagen duurt. "Ik mik daarbij op maximaal acht kinderen, dat is een mooi aantal. Ze kunnen zich niet tussentijds aanmelden. Maar ze kunnen zich altijd nog aanmelden voor de herfst-, winter- of lentetocht. Want ik wil het elk jaargetijde doen. Ik kijk er echt naar uit. Mijn motto is 'kinderen kunnen niet teleurstellen'. Ze zijn eerlijk, ik heb er zelf twee en weet het dus ook uit eigen ervaring."

Meer informatie: www.aardeninuiterwaarden.nl of 0344-651980

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland