Volledig scherm
Cok van den Heuvel van Job Lanceer. Foto: Jan Bouwhuis. © Foto Jan Bouwhuis

Job Lanceer is failliet

TIEL - Job Lanceer in Tiel is failliet verklaard. Volgens curator Marike Boersen is er geen zicht op een doorstart voor de organisatie, die dagbesteding bood aan ontspoorde jongeren. 

Het brommerbedrijf waar de jongeren werden opgevangen, valt vooralsnog buiten het faillissement. Hoeveel werknemers getroffen zijn is moet de curator nog uitzoeken. Vooralsnog lijkt het om 4 personeelsleden te gaan.  

Quote

,,Er zijn er in elk geval 4 medewer­kers getroffen door dit faillissement."

Curator Marike Boersen

Contract opgezegd

Zo'n 25 tieners en jongvolwassenen met psychiatrische problematiek en verstandelijke beperkingen kregen hulp van Job Lanceer. De deelnemende gemeenten Tiel, Neder-Betuwe, Buren en West Maas en Waal, besloten medio oktober om het contract met de zorgverlener op te zeggen. De jongeren zouden geen goede zorg krijgen; daarnaast wordt er onderzocht of er zorggeld is misbruikt. De jongeren zijn destijds per direct weggehaald bij Job Lanceer; voor hen is een andere zorgverlener gezocht.

Eigenaar Cok van den Heuvel had nog een claim van 180.000 euro liggen bij de gemeente Tiel voor niet-betaalde facturen. De curator moet er nog over besluiten wat daarmee gaat gebeuren. ,,Het kan zijn dat ik de claim stopzet, maar ook dat ik met de gemeente Tiel om de tafel ga zitten, of dat de bodemprocedure doorgaat."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland