Volledig scherm
PREMIUM
Werkzaamheden bij de Redichemse Waard in Culemborg. Baggerbedrijf Van Waning wil hier licht vervuilde grond uit Parijs storten. © William Hoogteyling

Kamer praat over vervuilde grond uit Parijs die in Culemborg problemen kan veroorzaken

CULEMBORG - De Tweede Kamer gaat binnenkort in debat met staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) over 'baggergate' in Culemborg. Een verzoek van SP-Kamerlid Cem Lacin om over dit onderwerp te debatteren, kreeg unaniem steun van de andere partijen.

Begin deze week onthulde dagblad De Gelderlander dat er in Culemborg plannen zijn om vervuilde Parijse grond te gebruiken voor de 'verondieping' van de Redichemse Waard. Deskundigen waarschuwen dat daardoor grondwater verontreinigd kan raken. Ook kan buitenlands baggerslib veel meer voedingsstoffen bevatten, wat tot algengroei of een groene soep kan leiden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland