De ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport.
Volledig scherm
De ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport. © fotopersburo Bert Jansen

Kantoor Waterschap heeft zelfde vloer als ingestorte parkeergarage Eindhoven Airport

Het hoofdkantoor van Waterschap Rivierenland in Tiel heeft dezelfde vloerconstructie als de ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport. Het Waterschap gaat nu aanvullend onderzoek doen naar de staat van het gebouw.

9 reacties

 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Waterschap Rijn en IJssel kent het zelfde probleem.
 • theo69

  5 jaar geleden
  Nooit van holle kanaalplaten gehoord? Boven in een betonvloer ontstaan drukspanningen en onderin trekspanningen. Daar heb je dus beton en wapening nodig. Midden in de vloer is de spanning nul en kun je dus wel wat beton missen. Daarom zijn holle kanaalplaten ontstaan. Maar het kan ook in 2 richtingen en dan werk je dus met die ballen. Je krijgt dan een betonnen rasterwerk. Wereldwijd al duizenden keren toegepast. Het systeem op zich is goed, alleen: je werkt met platen die onderling ook goed gekoppeld moeten zijn met wapening en daar is blijkbaar iets fout gegaan.
 • P. Vangistel

  5 jaar geleden
  Goedkoop was het gebouw in ieder geval niet, dat de aannemers inferieur  bouwmateriaal hebben gebruikt is dan wel weer te verwachten als ze niet uit zijn op het leveren van kwaliteit maar kwantiteit en de belastingbetaler draait er weer voor op.
 • Politiekincorrect

  5 jaar geleden
  Een holle buis is sterker dan een massieve staaf...dus op zich kan dit wel, extra voordeel is gewichtsbesparing, waardoor hele contructie weer lichter kan worden uitgevoerd. Maar blijkbaar heeft men de kritische grens van stabiliteit gepasseerd. Ik zou zeggen niet alleen bewapening aan onderzijde (tegen doorbuigen) maar ook bovenzijde, tegen afbreken.
 • Hardloper

  5 jaar geleden
  Minder transport en hijs gewicht tijdens het bouwen.De zogenaamde breedplaatvloer is een halffabrikaat, tijdens de bouw wordt deze gezet, ondersteund en dan verder gestort. Het probleem is iets met de hechting tussen het halffabrikaat en het daarop gestorte beton.