Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Man (21) sloeg bezoeker Truckshow Nederhemert verbrijzelde oogkas: OM wil 5 maanden cel

NEDERHEMERT - Een 25-jarige man uit Rosmalen (voorheen uit Den Bosch) moet wegens een zware mishandeling op de Truckshow in Nederhemert 26 mei 2018 vijf maanden cel opgelegd krijgen. Dat heeft de officier van justitie donderdag geëist voor de rechtbank in Arnhem.

De aanklager vindt bewezen dat de Bosschenaar degene was, die één keiharde vuistslag uitdeelde aan een 23-jarige man uit het Noord-Brabantse Rijswijk. Die liep een verbrijzelde oogkas op, die door operaties met titanium platen hersteld moest worden, zoals de chirurg alleen eerder na verkeersongevallen zag, nooit door een enkele klap. Zenuwen en spieren en het gebit van het slachtoffer raakten blijvend aangetast.

Slechte reputatie

De 25-jarige verdachte stelt dat hij in het verleden een slechte reputatie kreeg omdat hij veel gevochten heeft in zijn vroegere regio, en dat dat hem nu parten speelt. Maar dat hij op die avond niet degene was die de Rijswijkse man sloeg. Hij had juist mensen uit elkaar gehaald.

De officier van justitie gelooft dat niet. Van zeven getuigen inclusief de aangever, wijzen er vier direct naar de verdachte, en rapporteren er drie een signalement van een dader, waar de verdachte precies aan voldoet. De immense kracht waarmee het slachtoffer werd geraakt past ook bij de vechtsportgeschiedenis van de verdachte, aldus de officier.

Belastende getuigen

Maar een vriend van de verdachte zegt dat hij met de verdachte al verderop liep toen de klap viel, er waren meerdere opstootjes door drankgebruik en er was nog een vechtpartij die avond, wat de puzzel voor politie en justitie ingewikkeld maakte.

Volgens de advocate van de man zijn alle belastende getuigen vrienden van het slachtoffer, en hebben zij hun signalement afgestemd op het toenmalige Facebookprofiel van de verdachte. Een getuige die ontlastend wilde verklaren zou door de politie zijn genegeerd. Zij pleit voor vrijspraak.

Uitgaansgeweld

Wat de aanklager betreft is het stadium van werkstraffen voor de verdachte voorbij, na twee eerdere werkstraffen voor uitgaansgeweld. Ook wil de aanklager dat de verdachte het slachtoffer 17.500 euro smartengeld betaalt.

De rechtbank doet uitspraak op 19 september.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland