Volledig scherm
© Thinkstock

Man die gezin aanreed hoort een jaar taakstraf tegen zich eisen

HENGELO - Een 27-jarige man uit Hengelo hoorde een jaar rijontzegging tegen zich eisen plus een taakstraf van 160 uur, omdat hij in mei dit jaar in zijn woonplaats een Gorcums gezin aan heeft gereden.

De Hengeloër reed in mei met grote snelheid door het rode verkeerslicht. Op de kruising ramde hij het voertuig van het gezin. Zowel vader, moeder als de baby raakten ernstig gewond.

Koplampen
In de rechtbank van Almelo verklaarde de verdachte, dat hij ervan uitging dat het licht wel weer op groen zou springen, als hij maar hard door zou rijden terwijl hij tegelijkertijd met zijn koplampen knipperde, aldus de regionale zender RTV Oost in de uitzending over de zaak. Hij zou ooit hebben gehoord, dat de lichten op groen springen als je knippert met de koplampen.

Verbazing
Het verhaal van de verdachte wekt verbazing bij de rechter. „Heeft u nou nooit nagedacht over dat knipperverhaal? Als het echt zou werken en iedereen dat zou doen, zou het toch een wonderlijke situatie worden, of niet?'', zo citeert de omroep hem.

Spijt
Volgens getuigen reed de man veel te hard. Tegen de rechter heeft de bestuurder spijt betuigd, maar hij heeft dat tegen het Gorcumse gezin - dat nog altijd met de lichamelijke en geestelijke consequenties van de aanrijding kampt - vooralsnog niet gedaan. Hij zou zich te veel generen hen in de ogen te zien. Tegen de rechtbank heeft hij toegezegd het gezin een brief te schrijven.

Of de man daadwerkelijk een taakstraf en rijontzegging opgelegd krijgt, blijkt over twee weken. Dan doet de rechter uitspraak.

Rivierenland