Volledig scherm
De voorraad gas en benzine die bij huiszoeking in een woning aan de Oude Medelsestraat in Tiel is gevonden. © Politie

Man dreigde huis op te blazen: woning voorlopig op slot

TIEL - De woning in Tiel waarvan de bewoner woensdagavond dreigde dat te laten ontploffen, is gesloten door burgemeester Beenhakker van Tiel. De sloten van het huis aan de Oude Medelsestraat zijn vervangen en de woning is voor een maand dicht. De 65-jarige bewoner is nog steeds voortvluchtig. 

Omdat er ernstig gevaar dreigde voor de openbare orde en veiligheid én omdat wordt gevreesd voor herhaling, heeft de burgemeester dit besluit genomen. De politie trof donderdag in de woning een tiental jerrycans met benzine en een aantal grote gasflessen aan.

Brief

De politie kreeg woensdagavond via kennissen van de man een brief in handen, waarin hij dreigde zijn huis op te blazen en zo een einde aan zijn leven te maken. Nadat de brandweer had vastgesteld dat er geen ontploffingsgevaar was, viel de politie de woning binnen. Daar was niemand binnen.

Overlast

Volgens buurtbewoners veroorzaakte de man al langere tijd overlast. Burgemeester Beenakker bevestigde dat woensdag. Volgens omwonenden stond de politie regelmatig op de stoep en liep de man af en toe schreeuwend over straat. De vrouw en kinderen van de man wonen elders. Volgens verschillende omwonenden was er sprake van huiselijk geweld.

De woning van de man ligt aan een doodlopende straat ingeklemd tussen een industrieterrein en het sluizencomplex. 

Volledig scherm
Straten afgezet in Tiel. © AS Media

Rivierenland