Markt Culemborg krijgt eigen Glazen Huis

CULEMBORG - Op de Markt in Culemborg komt in december een glazen huis. Café De Mart organiseert vlak voor de kerstdagen een soortgelijk evenement als Serious Request, de welbekende actie van radiostation 3FM.

De glazen constructie van 5 bij 10 meter staat van 21 tot en met 24 december in Culemborg. De dj's van het lokale SRC FM zullen plaatsnemen in de doorzichtige kubus, waar mensen geld kunnen doneren en plaatjes kunnen aanvragen.

Live

Maar het draait niet alleen om muziek, er vinden ook andere activiteiten plaats die allemaal live zijn te volgen op de lokale televisie. De Mart zelf zal 69 uur lang open zijn. Met de actie wordt geld opgehaald om ouders en kinderen te herenigen die elkaar zijn kwijtgeraakt door toedoen van een ramp of conflict.

Tennisvereniging CTV De Doelen draagt ook haar steentje bij. In samenwerking met de kroeg organiseert de club op 25 november een dag voor het goede doel. Iedereen kan komen tennissen en vervolgens aansluiten bij de feestavond. Deelname kost 15 euro, inclusief eten, en alle inkomsten op die dag gaan naar Serious Request.

De Markt in Culemborg ligt er te vaak verlaten bij.
Volledig scherm
De Markt in Culemborg ligt er te vaak verlaten bij. © AD

Rivierenland