Volledig scherm
© anp

Meisje (17) dat mogelijk rol speelde bij woningoverval al op vrije voeten

LIENDEN - Het 17-jarige meisje uit Ingen dat maandagochtend werd aangehouden voor betrokkenheid bij een woningoverval in Lienden, is na verhoor op de dezelfde dag vrijgelaten. Ze blijft wel verdachte in de zaak, meldt de politie.

,,Het is heel gebruikelijk een persoon vrij te laten nadat een verhoor klaar is’’, zegt een politiewoordvoerder. ,,Het onderzoek naar de zaak loopt nog, maar dit deeltje is afgerond. Er is dan ook geen reden het meisje langer vast te houden.’’ De 17-jarige werd opgepakt na tips die de politie ontving.

De gewelddadige woningoverval waar zij mogelijk bij betrokken was, vond plaats op 26 januari 2017 aan de Hofstede in Lienden. Een jonge vrouw belde rond 18.30 uur aan en vroeg om water, omdat ze zich niet goed voelde. Toen een van de bewoners naar buiten stapte, werd hij besprongen door een man met een pistool. Er ontstond een worsteling.

Ook zijn vrouw werd aangevallen. Dat gebeurde met pepperspray. Samen met hun twee honden lukte het de bewoners de overvallers het huis uit te jagen. Zij maakten niets buit.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland