Meisje van 17 jaar opgepakt voor 'gewelddadige' woningoverval

videoLIENDEN - Een 17-jarig meisje uit Ingen is maandagochtend aangehouden voor betrokkenheid bij een woningoverval in Lienden, begin vorig jaar. Twee mannen en een vrouw drongen toen een huis aan de Liendense Hofstede binnen met behulp van onder andere pepperspray.

De jonge vrouw wordt verhoord. De politie is nog op zoek naar andere verdachten.

De politie omschrijft het als een 'gewelddadige woningoverval'. Op 26 januari trok het drietal rond 19.00 uur naar het huis aan de Hofstede. Een bewoner werd eerst platgespoten met pepperspray en vervolgens zwaar mishandeld. De overvallers verlieten het huis uiteindelijk zonder iets buit te maken.

De politie is de 17-jarige op het spoor gekomen dankzij tips. Die kregen de onderzoekers binnen na meerdere keren aandacht te hebben besteed aan de overval in het opsporingsprogramma BureauGLD van Omroep Gelderland. Ook in Opsporing Verzocht werd aandacht besteed aan de zaak.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland