Volledig scherm
Teunis van Blijderveen wandelt dagelijks naar de rand van het dorp Asch.

'Mijn dorp Asch, het vervolg' in aantocht

ASCH - De persen van drukkerij Spijker in Buren hebben gisteren een nieuw boek van Teunis van Blijderveen gedrukt. Mijn dorp Asch, het vervolg is de titel van het tweede deel over het leven van de 84-jarige inwoner van Asch. Hij schrijft zijn boeken gewoon met balpen. Zijn dochter Corrie verzorgt het uitwerken ervan op de computer.


Vanaf 16 november is het nieuwe boek verkrijgbaar. Ondertussen heeft Van Blijderveen deel drie al bijna voor driekwart klaar. "Gezien mijn leeftijd heb ik nogal haast. Maar dit is wel het laatste, het blijft hoe dan ook bij drie boeken", zegt de auteur.

Deel één, Mijn dorp Asch, maar het begon met Esther, is in mei 2007 uitgekomen in een oplage van duizend exemplaren. Van deel twee worden er nu zeshonderd gedrukt.

De opbrengst is bestemd voor de kankerbestrijding. "Daarvoor ben ik destijds ook begonnen met schrijven. Ik ben zelf ernstig ziek geweest en wilde geld inzamelen voor de kankerbestrijding. Toen ben ik aan een boek begonnen. Inmiddels heb ik duizend euro over kunnen maken naar het goede doel. Ik hoop met dit exemplaar ook weer een beetje winst te maken", zegt Teunis van Blijderveen.

Het boek Mijn dorp Asch, het vervolg van Teunis van Blijderveen kost 15 euro per stuk en zal vanaf 16 november onder meer verkrijgbaar zijn bij tankstation Knobbout in Beusichem.

Rivierenland