Aanhouding na reeks branden in Zuilichem
Volledig scherm
Aanhouding na reeks branden in Zuilichem © Meesters Multi Media/Bart Meesters

Minderjarig meisje opgepakt voor enorme reeks brandstichtingen Zuilichem

ZUILICHEM - Een minderjarig meisje is donderdagavond opgepakt in een woning aan de Boogerd in Zuilichem. Volgens de politie is zij verantwoordelijk voor de vele branden die in het dorp gesticht werden de afgelopen maanden. Dat meldt de politie. Het is een doorbraak na een maandenlang onderzoek van politie én burgers.

12 reacties

 • Titus

  3 jaar geleden
  Maar dan nog, ze moet ermee ophouden. Nu krijgt ze , hopelijk, goede en nuttige begeleiding, maar vaak is dat ook niet van de beste kwaliteit, hopeloos.
 • Elias

  3 jaar geleden
  Best opvallend dat DG opent met een foto van de aanhouding van een minderjarige verdachte. Het meisje is hierop onherkenbaar, maar mensen uit haar omgeving kunnen kleding & haardracht herkennen. In Nederland worden minderjarige verdachten afgeschermd in de rechtsgang omwille van hun kwetsbaarheid. Vraag me af welke journalistiek-ethische afweging hier gemaakt is?
 • Rho

  3 jaar geleden
  Ik weet niet of het van enig belang is, want iedereen heeft het meisje al veroordeeld. Maar zou het misschien ook nog kunnen dat ze het niet heeft gedaan? Er is nog geen enkele veroordeling, politieonderzoek loopt nog.
 • Bouwman - koops

  3 jaar geleden
  Wat is de reden dat dit meisje dit deed..... een schreeuw om aandacht of hulp.......
 • Sander van Schoonhoven

  3 jaar geleden
  Super onhandig qua stigmatiseren ook, dit had natuurlijk gewoon een witte boze FvD-stemmende man van rond de 40 jaar moeten zijn. 

Rivierenland