Een vergankelijke boomschijf met meestal de naam van de overledene en een datum is het enige waar een natuurgraf aan te herkennen is.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vergankelijke boomschijf met meestal de naam van de overledene en een datum is het enige waar een natuurgraf aan te herkennen is. © Landgoed Heidehof

Natuurlijk graf in Ophemert, maar niet onder fruitboom

De gemeenteraad van West Betuwe lijkt volgende week in te gaan stemmen met de mogelijkheid voor natuurlijk begraven in Ophemert vanaf 2023. Begraven worden in een soort Betuwse fruitbongerd, dus onder fruitbomen, lijkt er echter niet in te zitten. Het nieuwe gedeelte van de begraafplaats wordt ingericht als ruigte en bosgebied.

1 reactie

  • A.M. ijkelenstam

    2 jaar geleden
    het is zelfs zeer ongezond om fruitbomen op een begraafplaats te hebben. Eetbaar fruit. Met alle respect overleden personen zijn chemiebommen in de grond. Is er eigenlijk wel eens onderzocht wat dit soort begraafplaatsen doen in de natuur. Mensen die sterven hebben chemo achter de rug, slikken soms wel 12 tot 16 pillen per dag. Wat doet dit met het grondwater. Het gaat altijd en overal over milieu. Een begraafplaats zou een afgesloten bak moeten zijn om grondwater te beschermen.