In 2017 kwam nog een flink Pools gezelschap uit Pepowo op bezoek in Dodewaard.
Volledig scherm
In 2017 kwam nog een flink Pools gezelschap uit Pepowo op bezoek in Dodewaard. © Archief

Neder-Betuwe wil aloude stedenband van Dodewaard met Pepowo opzeggen

DODEWAARD - Na 35 jaar wil de gemeente Neder-Betuwe stoppen met de officiële stedenband met Pepowo. Die band begon in 1987 als een stedenband tussen de toenmalige gemeente Dodewaard en de Poolse gemeente.

5 reacties

 • Dittie Huiberts

  1 week geleden
  Ja ik wil ook wel mee om dat te vieren wij zijn er 35 jaar jaar mee bezig geweest van het eerste begin af en nu nog steeds contact gr. Hennie en Dittie
 • Henk Onderstal

  1 week geleden
  Als oud voorzitter weet ik mij te herinneren dat met name de vriendschap tussen mensen en organisaties de doelstelling was. Blijkbaar wil de gemeente niet voorwaardescheppend blijven werken. Waarom? Voor die paar centen op jaarbasis? Of omdat bepaalde kringen in onze gemeente en gemeenteraad hier altijd al problemen mee hadden? Zwakke argumenten college! Wederom een stukje Dodewaard verkwanseld!
 • Bastiaan Barf

  1 week geleden
  En terecht, dit soort zaken zijn compleet overbodig. Je bent er voor elkaar, waar je ook woont of vandaan komt. Dat uitlichten van 1 gemeente is zo jaren 60.
 • W van Schaik

  1 week geleden
  Zoals gewoonlijk wordt de vriendschap in Polen gevierd, dat was bij het 15 het 25 jarig , en nu ook bij het 35 jarige jubileum. Lekker goedkoop gemeente Neder Betuwe. Echte vriendschap !
 • Karel49 Hulsteijn

  1 week geleden
  Een beetje raar. Vriendschap is voor het leven en stopt niet na 35 jaar !