Niels van Andel op het stemkistje: 'Ik wil premier worden'

het stemkistjeOPHEUSDEN- Niels van Andel uit IJzendoorn is pas 21, maar zijn politieke carrière bij de VVD in Neder-Betuwe begon een paar jaar geleden al. 

Het stemkistje
De Gelderlander portretteert in de aanloop naar de gemeenteraadsverkzieningen van 21 maart dagelijks kandidaten voor de gemeenteraden in Rivierenland. Ze beklimmen het speciale Gelderlander-stemkistje en declameren waarom u op ze moet stemmen.


,,Bij de jongerenraad. Al snel mocht ik doorstromen als burgerraadslid van de VVD. De jongerenraad is een mooie politieke kweekvijver om mensen enthousiast te maken voor de politiek. Jongeren moeten gehoord worden."

Drie dagen per week staat hij tussen ze in. ,,Ik ben docent natuurkunde en wiskunde. Dan hoor ik dingen en denk ik: die neem ik mee als er in de raad over gesproken wordt." Zijn ambities liggen in Den Haag. ,,Ik zeg altijd gekscherend: ik wil premier worden, maar eerst maar eens de gemeenteraad in."

Volledig scherm
Niels van Andel in Opheusden. © Foto Raphael Drent
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Rivierenland