Volledig scherm
Presentatie van de nieuwbouwplannen voor De Plantage in 2011.

Nog geen sociale huurwoningen op De Plantage door conflict bouwers

GELDERMALSEN - Omdat Kleurrijk Wonen en Bouwbedrijf Van Wanrooij het niet eens kunnen worden over de bouwprijs worden er dit jaar nog geen sociale huurwoningen gerealiseerd op De Plantage.

Dat is een tegenvaller voor de gemeente Geldermalsen die de bouwopdracht juist bij beide partijen had neergelegd omdat die zelf hadden aangegeven regelmatig zaken met elkaar te doen. Van Wanrooij en Kleurrijk Wonen lieten daarom acht maanden geleden weten er op te vertrouwen snel tot sluitende afspraken te kunnen komen.

De praktijk bleek weerbarstiger. Na driekwart jaar liepen de gesprekken stuk op de de financiën. Zelfs toen de gemeente beide partijen met zachte dwang weer aan de onderhandelingstafel kreeg, kwamen ze er niet uit. 

Kemphanen

Aangezien de gemeente de kemphanen niet tot een verplichte samenwerking wil dwingen, maar - vanwege de financiële risico's - ook niet op gemaakte afspraken wil terugkomen, neemt Geldermalsen de regie weer in eigen hand. Van Wanrooij mag op de plek van de tien sociale huurwoningen in deelplan 1 nu koopwoningen bouwen. Kleurrijk Wonen wordt de hoofdrolspeler in deelplan 2.

Deze grond op De Plantage wordt volgend jaar maart-april bouwrijp gemaakt voor de realisatie van vijftig sociale huurwoningen. Kleurrijk Wonen koopt de grond van de gemeente en selecteert zelf een bedrijf dat de woningen gaat bouwen.

Dat moeten volgens eerder gemaakte afspraken in de duurzaamheidsparagraaf wel huizen zijn die geen gas meer gebruiken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Rivierenland