Een vaste klant stapt zondag de winkel Only for Men binnen.
Volledig scherm
Een vaste klant stapt zondag de winkel Only for Men binnen. © ANP

Ondernemers Geldermalsen krijgen een proces verbaal

GELDERMALSEN - Only for Men en Shoeby, de twee middenstanders in Geldermalsen die zondag 24 december hun zaken in besloten kring open stelden voor vaste klanten, krijgen een proces verbaal. 

25 reacties

 • Arjan Monster

  5 jaar geleden
  Afrondend concludeer ik dat men of dingen wil lezen in mijn reacties die er niet staan of men slecht geschiedenisonderwijs heeft genoten( waar staatsinrichting een onderdeel van is). Gelukkig ben je nooit te oud om te leren;-)
 • Riet Pluim

  5 jaar geleden
  Slaafse navolging van de wet zou je eerder verwachten in totalitaire staten dan in een democratie.
 • Bart Beijersbergen van Henegouwen

  5 jaar geleden
  Dat is niet wat u in uw eerste bericht schreef. Volgens uw eerste post moesten uw leerlingen slaafs de regels volgen en was er van kritisch nadenken geen sprake. Mijn welzijn is er beter mee gediend als ik mijn vrije wil kan uitoefenen en kan rusten wanneer ik dat wil. Iets met betutteling en zelfbeschikking. 
 • Riet Pluim

  5 jaar geleden
  Arjan Monster, ken je zelf de grondbeginselen van de democratie wel? Iets met godsdienstvrijheid en de neutraliteit van de staat? Het past een democratie niet om de rustdag van christenen bij wet te beschermen en die aan andere bevolkingsgroepen op te leggen. Burgerlijke ongehoorzaamheid is ook een democratisch middel. Ik wou dat meer winkeliers het lef hadden. Ik heb het niet, want ik ga van zo'n boete meteen failliet. Dat is geen democratie, dat is theocratie!
 • Arjan Monster

  5 jaar geleden
  Je slaat de discussie dood door de Tweede Wereldoorlog erbij te halen. Al jaren onderwijs ik leerlingen in de grondbeginselen van democratie. Dan behoor je nog steeds na te denken en alleen als de overheid je dwingt tot dingen die schadelijk zijn voor de gezondheid(fysiek en/of mentaal) kun je je daartegen verzetten(inderdaad zoals in WOII). Deze zpndagsluiting bepaling is juist gericht op het welzijn van mensen om elkaar niet voortdurend op te jagen.