De Echteldsedijk en het Amsterdam-Rijnkanaal bij Tiel.
Volledig scherm
De Echteldsedijk en het Amsterdam-Rijnkanaal bij Tiel. © Foto Jan Bouwhuis

Onderzoek naar fietsbrug over kanaal

TIEL - Voor fietsers zou het mooi zijn als zij de route over de Rivierenlandse dijken hier bij het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Tiel en Echteld zouden kunnen vervolgen over een fietsbrug. Er komt een haalbaarheidsonderzoek naar dat idee. 

Dit komt uit de koker van het project Gastvrije Waaldijk van de ANWB.  De organisatie heeft onderzocht hoe de noordelijke Waaldijk tussen Nijmegen en Gorinchem aantrekkelijker gemaakt kan worden, nu deze de komende jaren toch op de schop moet voor een dijkversterking. De belangrijkste aanbeveling is een moderne, eenduidige weginrichting voor de veiligheid. Daarbij ontstaat er een mooiere fietsroute met diverse verblijfsplekken voor recreatie. Om het plan verder te ontwikkelen trekt het waterschap 40.000 euro uit en de betrokken gemeenten 10.000 euro. Ook de provincie is om een bijdrage van 40.000 euro gevraagd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland