Volledig scherm
Foto: ANP © ANP

Onteigenen Dodewaard als allerlaatste optie

DODEWAARD - De gemeente Neder-Betuwe heeft nog niet alle gronden in bezit die nodig zijn voor de voltooiing van de westelijke rondweg om Dodewaard. De gemeenteraad stemde in met het in werking stellen van een onteigeningsprocedure.

Maar wel met de nadrukkelijke aansporing om er met de grondeigenaren op een 'minnelijke wijze' uit te komen, zodat onteigenen straks helemaal niet nodig is. Dat beloofde wethouder Martin Schuurman. Er wordt naar gestreefd om het in elk geval zo ver niet te laten komen.

Maar als de procedure nu niet in gang gezet wordt, en er zou toch geen overeenstemming komen, dan dreigt de rondweg vertraging op te lopen. En dan zou het zware transport van en naar De Beijer alsnog via het fraai opgeknapte dorpscentrum moeten rijden.

Dat wilde de gemeenteraad voorkomen, vandaar dat er unaniem ingestemd werd met het in gang zetten van de procedure. De gemeenteraad is blij met de rondweg, waarvoor de toenmalige gemeente Dodewaard in 1997 al concrete plannen maakte.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland