Volledig scherm
© Thinkstock

Onterecht gearresteerd: 17-jarig meisje niet meer verdacht van overval

INGEN/ LIENDEN - Het 17-jarige meisje uit Ingen dat maandagochtend werd gearresteerd voor betrokkenheid bij een overval in Lienden, is geen verdachte meer. Uit onderzoek is gebleken dat het meisje niets te maken heeft met de overval op 26 januari 2017.

Het meisje werd maandagochtend gearresteerd omdat haar naam was genoemd naar aanleiding van beelden van de overval uitgezonden in de opsporingsprogramma's Opsporing Verzocht en Bureau GLD. Vanwege de ernst van de zaak en de aard van de informatie die de recherche had, gaf de officier van justitie toestemming voor de aanhouding.

Eén nacht ijs

Volgens politie en justitie was de aanhouding rechtmatig. Er was juridisch voldoende aanleiding om haar aan te houden en te verhoren. 

,,We zijn niet over één nacht ijs gegaan, we hadden aanwijzingen dat het meisje met de zaak te maken had’’, zegt een politiewoordvoerder. ,,Het is altijd vervelend als je iemand aanhoudt die niets met een zaak te maken heeft. Maar voor een verhoor wil je soms iemand overrompelen, zodat die niet iets kan voorbereiden of afstemmen met anderen.’’

Excuses 

Het meisje is gehoord over haar betrokkenheid. Na enkele uren bleek dat er geen informatie was die wees dat ze verdacht was. Daarop werd ze naar huis gestuurd. Uit het onderzoek en de verhoren is gebleken dat het meisje niets met de zaak te maken had. Daarop is haar gezegd dat ze geen verdachte meer is.

De politie geeft toe dat het vervelend is dat er iemand is aangehouden die niets met de zaak te maken had. ,,We erkennen dat dat heel vervelend is.’’ Excuses maakt de politie niet. ,,We zijn in gesprek met het meisje en we proberen zo goed mogelijk uit te leggen hoe het is gelopen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland