Volledig scherm
Autobrand op Mariahof in Culemborg, nummer 14 dit jaar, nu 48 in totaal sinds begin in 2016 © Rinke Den Os

Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor autobranden Culemborg

CULEMBORG - Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag aandacht aan de reeks autobranden die Culemborg anderhalf jaar heeft geteisterd. Afgelopen week zijn opnames gemaakt voor de uitzending. 

Via het tv-programma hoopt het rechercheteam meer informatie te krijgen over de ruim 60 autobranden. In december opende de politie een speciaal nummer van het Team Criminele Inlichtingen waar informanten anoniem tips kunnen doorgeven.  

November

De laatste autobrand dateert van eind november 2017. Aan de Mariahoeve brandde een auto uit. Daarna zijn er geen incidenten meer geweest.

Behalve Opsporing Verzocht besteden ook het regionale opsporingsprogramma Bureau GLD en Hart van Nederland aandacht aan de branden. De uitzending van Opsporing Verzocht is op dinsdag 23 januari om 20.30 uur op NPO1. Op woensdag 24 januari om 12.05 wordt deze uitzending op NPO2 herhaald.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland