Volledig scherm
© ANP

Parkeergarage Tiel gaat open met brandwachten

TIEL - De nieuwe parkeergarage Westluidense Poort in Tiel gaat maandag om 12.00 uur open. Dat heeft de gemeente Tiel bekend gemaakt. De opening liet lang op zich wachten, eigenlijk was deze in maart voorzien. 

Reden van de vertraging is dat de certificering van het brandveiligheidssysteem nog niet rond was.

Kosten

Dit is nog steeds niet het geval. Bouwer VolkerWessels en de gemeente hebben in overleg met de brandweer ervoor gekozen om brandwachten in te zetten die 24 uur per dag, 7 dagen per week de functie van het veiligheidssysteem overnemen. De kosten hiervan zijn voor rekening van de bouwer.

Geen boete

Het nieuwe cultuurgebouw Zinder en de garage zijn ondanks het gebrek wel opgeleverd. VolkerWessels hoeft dan ook geen boete te betalen voor het overschrijden van de uiterste opleverdatum van 4 augustus. Reden voor Tiel om dit te accepteren is dat de nieuwe gebruikers anders geen toegang zouden hebben tot het pand en de geplande verhuizing geen doorgang zou kunnen vinden. 

De garage is iedere dag open tussen 07.00 en 22.00 uur. Buiten deze tijden is het niet mogelijk de garage in te rijden, uitrijden kan altijd. De eerste twee weken is het parkeren in de garage gratis. Daarna geldt het gebruikelijke tarief voor terreinen in de binnenstad. Ook gaat dan in de hele binnenstad het zogenoemde avondparkeren in, waarbij tot 22.00 uur betaald moet worden. 

Rivierenland