Peperdure auto's van campingbaas Kerkdriel in brand gestoken

VideoWie heeft het gemunt op de Apeldoornse eigenaren van vakantieketen EuroParcs? Die vraag rijst nadat in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw peperdure auto’s in brand vlogen bij de twee villa’s van de familie Vos, ook sinds enige tijd eigenaar van campings in Kerkdriel en Kaatsheuvel. 

Het zijn autobrand nummer drie en vier in de straat in anderhalve maand tijd.

Er is dinsdagochtend nog maar weinig over van wat de dag ervoor nog een fraaie witte Ferrari was. Ook de zwarte Mercedes die op de oprit van een van de rietgedekte villa’s aan de Malkenschoten in Apeldoorn staat, is door brand verwoest. De toegetakelde bolide wordt tegen het middaguur afgevoerd door het bergingsbedrijf. 

Quote

Het zijn hardwerken­de mensen die niemand kwaad doen

Overbuurvrouw
Volledig scherm
De Ferrari is totaal verwoest. © Arnoud Heins

Een vrouw op het woonwagenkamp aan de andere kant van de weg krijgt daar niks van mee. De nachtelijke branden zijn haar uiteraard niet ontgaan. Ze heeft te doen met haar overburen. ,,Hardwerkende mensen die niemand kwaad doen. Het zijn gekken die dit gedaan hebben.’’

Was het inderdaad opzet? Het heeft er alle schijn van. Niet in de laatste plaats omdat begin vorige maand al een vrij nieuwe Porsche van de Vosjes in de as werd gelegd.

,,Ik heb geen vijanden”, bezwoer EuroParcs-oprichter Wim Vos senior die zesde december. Zijn bedrijf heeft veertien recreatieparken, onder meer in Linden bij Cuijk, in Otterlo en Lochem. 

Een maand later vloog op het woonwagenkamp aan de overzijde een dure Audi in de hens. ,,We sluiten brandstichting niet uit en onderzoeken of de zaken met elkaar te maken hebben’’, luidt de officiële verklaring van de politie. ,,We proberen zoveel mogelijk bewijs bij elkaar te krijgen via buurtonderzoek en camerabeelden.’’

Rivierenland