Volledig scherm
© Varkens in Nood

Petitie om eigenaar Knorhof een beroepsverbod te geven

ERICHEM - De eigenaar van varkensstal de Knorhof in Erichem moet een beroepsverbod krijgen. Dat is het doel van een petitie van Varkens in Nood, die woensdagmiddag al ruim 16.000 keer was getekend. Het gaat om Adriaan Straathof, een omstreden varkenshouder die in het verleden vaak met de provincie Gelderland in botsing kwam. 

Zo hield hij meer varkens in zijn stallingen dan volgens de vergunning toegestaan was. In Duitsland heeft Straathof al een beroepsverbod gekregen. 

Vorige weer kwam Straathof opnieuw in het nieuws. Dit keer omdat zijn varkensstal De Knorhof op de Erichemsewal in Erichem volledig uitbrandde. Ondanks pogingen van hulpdiensten om de aanwezige 20.000 varkens te redden, kwamen alle dieren omVolgens dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier zijn er in Nederland niet eerder zoveel varkens omgekomen bij één brand.

Bij de brand is daarnaast veel asbest vrijgekomen. De sanering van het terrein is inmiddels begonnen. Deze operatie zal naar verwachting zo'n acht weken duren. De hoogste prioriteit ligt bij het ruimen van de kadavers.

Twee dagen na de brand werd er een wake gehouden voor de omgekomen varkens. Een kleine 50 mensen hebben onder meer bloemen gelegd. Dit gebeurde op initiatief van de community Burning Souls. 

Volledig scherm
De rookontwikkeling is op grote afstand te zien. © AS Media
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland