Volledig scherm
De kerk van Rhenoy. © ANP

Pianostemmer aangehouden voor zware mishandeling dominee in Rhenoy

RHENOY - De politie heeft in het ziekenhuis de 50-jarige pianostemmer Wijnand B. uit Tricht aangehouden voor de zware mishandeling van dominee Ebi Wassenaar uit Rhenoy. Hij is naar het gevangenisziekenhuis in Scheveningen overgebracht en blijft nog zeker twee weken in hechtenis.

Dominee Wassenaar werd op 21 november met een hoofdwond bloedend aangetroffen op de vloer van haar eigen kerk in Rhenoy. 

Pianostemmer

Even daarvoor werd aan de Bommelweg in Wadenoijen,  achttien kilometer verderop, de pianostemmer gereanimeerd na een melding. Al snel werd duidelijk dat beide zaken met elkaar te maken hadden. 

Omdat de verdachte tot zeer recent niet aanspreekbaar was, kon hij niet worden aangehouden. Inmiddels is de man dusdanig opgeknapt dat hij in het ziekenhuis kon worden aangehouden. De rechter-commissaris heeft hem in bewaring gesteld. Op 28 december beslist de rechtbank of hij langer in de cel blijft.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland