Het gebied langs de A15 die wordt gezien als mogelijke locatie voor windmolens.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gebied langs de A15 die wordt gezien als mogelijke locatie voor windmolens. © Erik van 't Hullenaar

‘Plan voor windpark Midden-Betuwe loopt vertraging op’

OPHEUSDEN/ELST - Wethouder Stefan van Someren van Neder-Betuwe gaat ervan uit dat de plannen voor windmolenpark Midden-Betuwe langs de A15 tussen Dodewaard en Zetten vertraging oplopen. 

3 reacties

 • J. Zomers

  3 dagen geleden
  In Duitsland is men terughoudend met het bouwen van windmolens. Daar is een afstand vereist met omwonenden van 10 keer de hoogte - dus een windmolen van 200 meter hoog dan bedraagt de afstand 2000 meter (2 km). Dit omdat gebleken is dat omwonenden klachten krijgen... slagschaduw en slapeloosheid door het brom en zwiepgeluid. In NL wordt 500 meter aangehouden, dit is veel te weinig.
 • Johann Janssen

  4 dagen geleden
  loopt vertraging op? nou dacht, dat de raad van state duidelijk is geweest en dat dit soort plannen helemaal geen doorgang meer krijgen.
 • Gerrit Louter

  4 dagen geleden
  Ja ja...zo werkt de democratie....dingen door je strot geduwd krijgen die je helemaal niet wilt... horizon vervuilende windmolens die aan onderhoud bijna net zo veel kosten dan ze op brengen , we moeten allemaal van het aardgas af , over naar z.g warmte pompen die in veel gevallen voor geen meter werken , en heel duur zijn ook omdat je elektrisch bij moet verwarmen , allemaal electrische auto,s gaan rijden.. diesels gaan in de ban.. en dat allemaal omdat we in een democraties land leven
 1. Geen tien windturbines langs de A15 maar ‘zo veel als acceptabel is voor omwonenden en in de omgeving past’

  Geen tien windturbi­nes langs de A15 maar ‘zo veel als acceptabel is voor omwonenden en in de omgeving past’

  ZETTEN/ ANDELST/ DODEWAARD - Er moeten geen acht, negen of tien windturbines langs de A15 tussen Zetten, Andelst en Dodewaard komen, maar ‘zo veel als acceptabel voor de omwonenden is en in de omgeving past’. Met deze aanpassing grijpt de Overbetuwse gemeenteraad de regie in het windturbineplan, dat het afgelopen jaar tot veel ophef en irritatie in de Midden-Betuwe heeft geleid.

Rivierenland