Het gebied langs de A15 die wordt gezien als mogelijke locatie voor windmolens.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gebied langs de A15 die wordt gezien als mogelijke locatie voor windmolens. © Erik van 't Hullenaar

‘Plan voor windpark Midden-Betuwe loopt vertraging op’

OPHEUSDEN/ELST - Wethouder Stefan van Someren van Neder-Betuwe gaat ervan uit dat de plannen voor windmolenpark Midden-Betuwe langs de A15 tussen Dodewaard en Zetten vertraging oplopen. 

3 reacties

 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  In Duitsland is men terughoudend met het bouwen van windmolens. Daar is een afstand vereist met omwonenden van 10 keer de hoogte - dus een windmolen van 200 meter hoog dan bedraagt de afstand 2000 meter (2 km). Dit omdat gebleken is dat omwonenden klachten krijgen... slagschaduw en slapeloosheid door het brom en zwiepgeluid. In NL wordt 500 meter aangehouden, dit is veel te weinig.
 • Johann Janssen

  1 jaar geleden
  loopt vertraging op? nou dacht, dat de raad van state duidelijk is geweest en dat dit soort plannen helemaal geen doorgang meer krijgen.
 • Gerrit Louter

  1 jaar geleden
  Ja ja...zo werkt de democratie....dingen door je strot geduwd krijgen die je helemaal niet wilt... horizon vervuilende windmolens die aan onderhoud bijna net zo veel kosten dan ze op brengen , we moeten allemaal van het aardgas af , over naar z.g warmte pompen die in veel gevallen voor geen meter werken , en heel duur zijn ook omdat je elektrisch bij moet verwarmen , allemaal electrische auto,s gaan rijden.. diesels gaan in de ban.. en dat allemaal omdat we in een democraties land leven
 1. Energiecoöperatie wil samen met burger stroom opwekken uit wind, zon én water
  PREMIUM

  Energie­coöpe­ra­tie wil samen met burger stroom opwekken uit wind, zon én water

  ZETTEN/ HERVELD/ DODEWAARD - Met de oprichting van de Energiecoöperatie Midden-Betuwe (ECMB) kunnen inwoners uit de regio financieel meedoen aan de opwekking van duurzame energie. De plannen daarvoor zijn zeer uiteenlopend: van meedoen aan zonneparken en windturbines bij Hemmen en Zetten, tot energie-opwekking uit de stroming van de Waal en zelfs een waterstoffabriekje voor de binnenvaart bij de voormalige kerncentrale in Dodewaard.

Rivierenland