Volledig scherm
© Foto Raphael Drent

Plan voor zonneparken Kapel-Avezaath van de baan

TIEL - Het plan voor twee grote zonneparken op de plek van boomgaarden in Kapel-Avezaath is van de baan. Er is geen subsidie verleend voor de zonneparken. 

De gemeente  Tiel heeft de verleende vergunningen, mede op verzoek van de initiatiefnemers, ingetrokken.

In september kwam het plan op tafel voor in totaal 37 hectare aan zonnepanelen in het buitengebied van Kapel-Avezaath. De gemeente besloot snel tot het verlenen van een tijdelijke vergunning. Vervolgens kwamen er veel protesten van omwonenden en organisaties.

Afwijzing

De vergunning was volgens Tiel alleen bedoeld om subsidie mee aan te vragen en niet om te parken daadwerkelijk mee aan te leggen. Die werkwijze blijkt niet te kunnen. De Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland, die gaat over het verstrekken van subsidie voor duurzame energie, wijst de plannen af omdat niet zeker is dat de parken er kunnen komen. Zonder subsidie zijn zij niet mogelijk.

Begeleidingsgroep

Tiel heeft afgelopen week een bijeenkomst gehouden voor de begeleidingsgroep die naar aanleiding van de protesten in het leven is geroepen. Hieruit is een groep geformeerd die in bredere zin gaat nadenken over hoe Tiel kan voldoen aan de afspraken om binnen de gemeente meer duurzame energie op te wekken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland