Volledig scherm
Videostill cobra tiel coffeeshop beschoten

Politie onderzoekt verband beschieting coffeeshop Tiel en club in Zoetermeer

TIEL/ ZOETERMEER - De politie onderzoekt of er een verband is tussen de beschieting van coffeeshop Cobra in Tiel en van Club Cobra in Zoetermeer. De eigenaren van de Zoetermeerse club zijn de zoons van de coffeeshopeigenaar.

De politie weet dat de eigenaren van de twee beschoten zaken familie zijn. ,,Nee, dat is ons niet ontgaan’’, zegt een woordvoerder van de politie desgevraagd. Over de precieze familierelatie zegt de politie niets. ,,We nemen het mee in het onderzoek, we leggen de zaken naast elkaar, meer kunnen we op dit moment niet zeggen over de onderzoeken. Ik kan ook geen voortgang melden.’’

Kogelgaten

De coffeeshop aan de Tolhuisstraat werd vrijdagochtend 4 januari rond 05.50 uur beschoten. Omwonenden hoorden drie knallen. In de ruit van de coffeeshop zaten zeker twee kogelgaten.

Nachtclub Cobra aan de Amsterdamstraat in Zoetermeer werd precies een week eerder, op vrijdagochtend 28 december onder vuur genomen. Dat gebeurde vermoedelijk een automatisch wapen. Burgemeester Charlie Aptroot van Zoetermeer besloot daarop de club twee weken te sluiten.

Zoons

Burgemeester Hans Beenakker van Tiel wist van het verband tussen de beschieting in Tiel en Zoetermeer. ,,Het is ons bekend dat de zaak van de zoons van de eigenaar is beschoten’’, zegt een woordvoerder. ,,Die informatie heeft de burgemeester Beenakker meegenomen in zijn beslissing om de coffeeshop al dan niet te sluiten. In deze fase acht de burgemeester het niet nodig dat de coffeeshop dicht gaat. Er is extra beveiliging. Zowel overdag als de shop open is als 's nachts.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland