Politie stuit op 1.400 pillen, wapens en hennepkwekerij; bewoner opgepakt

WAARDENBURG - Bij de ontdekking van een hennepkwekerij in een woning aan de Koeldert in Waardenburg heeft de politie woensdagochtend ook ruim 1.400 harddrugspillen en wapens gevonden. Een 31-jarige bewoner werd aangehouden.

De politie nam een kijkje bij de woning vanwege de kwekerij die zich daar zou bevinden. Bij de doorzoeking van het huis werden ook nog eens 1.400 pillen, vermoedelijk xtc, en andere soorten harddrugs gevonden. Daarnaast lagen er een grote som geld, een stroomstootwapen en een ploertendoder in de woning. Dat is een gevechtswapen dat te vergelijken is met een gummiknuppel.

180 hennepplanten

De hennepkwekerij was vermoedelijk net geoogst. Naar schatting stonden er 180 planten, meldt de politie. Omdat er stroom werd gestolen voor de kwekerij, is de woning nu afgesloten van energie.

De drugs, de wapens en het geld werden allemaal in beslag genomen en de planten worden vernietigd. De opgepakte bewoner zit vast voor verhoor.

Volledig scherm
Er werden 1.400 pillen en een grote som geld gevonden in de woning in Waardenburg. © Politie Lingewaal-Neerijnen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland