Volledig scherm
De Tielse reddingsbrigade in actie. © DG

Redders op de Waal zoeken nieuwe leden tijdens open dag in Tiel

TIEL - Met een reddingsboot op hoge snelheid over het water scheuren. Je zou verwachten dat mensen daarvoor in de rij zouden staan. Maar de reddingsbrigade van Tiel kan best nog wel wat hulp gebruiken. Reden om op de open dag zondag nieuwe leden te werven.

,,We hebben nu rond de 50 leden waarvan er zo'n acht direct het water op kunnen met de snelle boot’’, vertelt Nienke Ham van de Tielse reddingsbrigade bij de haven. Vlak bij de veerpont stoep is daar de plek waar in geval van nood de lifeguards het water op gaan. ,,Vanaf 15 jaar kun je daar al voor trainen, met 18 jaar mag je ook echt met de snelle boot mee.’’ De brigade heeft ook nog een reddingsvlet die gebruikt kan worden bij overstromingen.

Gevaarlijk stuk

Snelheid is belangrijk. ,,Wanneer iemand in het water hulp nodig heeft, moeten we er zo snel mogelijk bij zijn. Deze boot klokt de 50 kilometer per uur wel. Maar we zouden graag meer vrijwilligers hebben’’, aldus Ham. ,,De laatste zomer was het vaker raak op het water met mensen die in de problemen kwamen, dit stuk Waal is een gevaarlijk stuk. We kunnen alle hulp gebruiken.’’

Volledig scherm
De Tielse reddingsbrigade in actie © DG

Rivierenland