Theater Agnietenhof in Tiel schrapt de voorstellingen voor de rest van de maand.
Volledig scherm
Theater Agnietenhof in Tiel schrapt de voorstellingen voor de rest van de maand. © Foto: Schouwburg Agnietenhof

Rivierenland valt stil vanwege corona: lege theaters en lege sportvelden

TIEL - De ongerustheid over het Coronavirus neemt toe in Rivierenland. ,,Bijna alles wordt afgelast’’, zegt Loudi Pot van Pluk in Geldermalsen. ,,We merken dat mensen wegblijven of bellen of bijvoorbeeld de zwemlessen wel doorgaan’’, zegt Carla den Ouden, manager van Sportplaza Tiel. 

,,De angst zit er wel in’’, zegt een woordvoerder van de Holland Evenementen Group in Zoelen. ,,Mensen nemen het zekere voor het onzekere en stellen een uitje nu liever uit. Dat is jammer, maar ook heel begrijpelijk.’’

Grote en kleine evenementen

Door steeds meer evenementen die komende dagen in Rivierenland gehouden zouden worden, gaat een streep. Niet alleen de grotere evenementen waar meer dan honderd mensen komen. Die mogen sowieso niet door gaan. Ook veel kleinere festiviteiten worden afgelast. 

Loudi Pot van multifunctioneel centrum Pluk in Geldermalsen zegt dat de ongerustheid woensdag is ontstaan. ,,Toen besloten steeds meer organisatoren hun evenement af te gelasten. NLDoet heeft afgezegd, Sonja Barend komt niet. Elke vrijdag is hier een damesclub, maar die zien er ook van af.’’ 

Quote

Wij zitten redelijk dichtbij Brabant. In ons gebouw zitten ook zorgpartij­en met veel medewer­kers die in Brabant wonen.

Loudi Pot

Haar verbaast al die afzeggingen niet. ,,Wij zitten redelijk dichtbij Brabant. In ons gebouw zitten ook zorgpartijen met veel medewerkers die in Brabant wonen. Die komen nu niet. Het is rustig op de parkeerplaats.’’

Carla den Ouden zegt dat ze bij Sportplaza Tiel vooralsnog afwachten wat er gebeurt. ,,Het is wel spannend. We zien bijvoorbeeld nu dat veel ouderen thuis blijven. Bij die groepen is het nu heel rustig bij ons.’’

Agnietenhof in Tiel sluit de deuren

Bij theater Agnietenhof in Tiel zagen ze de laatste dagen al dat bezoekers uit Noord-Brabant wegbleven. Uit voorzorg. Nu moet het theater alle voorstellingen die plaats zouden vinden in de maand maart schrappen.  

Volgens de organisatie is het ‘helaas niet mogelijk om al meer informatie te geven over het eventueel verplaatsen van onze evenementen’. Zodra er meer bekend is over wat er met de shows gaat gebeuren, wordt contact opgenomen met de bezoekers.

Geen sport meer

Steeds meer sportverenigingen schrappen hun activiteiten. Voetbalclub TEC uit Tiel heeft donderdagmiddag laten weten alle trainingen en wedstrijden tot en met eind maart af te gelasten. Dat doet de club op advies van de KNVB. De voetbalbond heeft aangegeven de komende tijd te gaan nadenken over een oplossing voor de amateurclubs. Ook de hockeybond heeft alle wedstrijden afgelast. Dat betekent geen competitie deze maand voor de Kromhouters uit Tiel. 

Bekend was al dat de negende editie van de Roel Boerma wandel- en trimloop dit jaar niet doorgaat met het oog op het Coronavirus. Dat was al besloten omdat er rond Ziekenhuis Rivierenland al eerder strikte maatregelen golden. 

Rivierenland