IJspret in Kesteren.
Volledig scherm
IJspret in Kesteren. © Foto Raphael Drent

Schaatsen in hartje Kesteren

videoKESTEREN - Eindelijk is het dan zover: de inwoners van Kesteren kunnen midden in hun dorp de ijzers onderbinden. Sinds vrijdagavond is er - mede dankzij de winkeliersvereniging en de gemeente Neder-Betuwe - een kunstijsbaan in het centrum.

Schaatsliefhebbers kunnen los gaan op een stuk ijs van 15 bij 20 meter. Voor de toegangsprijs van enkele euro's worden de schaatsen er ter plekke bij geleverd. Dat is ook handiger, zegt Johan van de Pol van de lokale supermarkt, die bij het project betrokken is. ,,Anders gaan mensen toch op hun noren, en daar is de baan te klein voor.’’

Sfeervolle verlichting en ouderwetse koek en zopie maken het helemaal af. ,,We hebben enorm leuke reacties gehad uit het dorp’’, zegt Van de Pol. Vrijwilligers van ijsclub Onverwacht Tot Stand Gebracht onderhouden de baan. Tot 6 januari kan er geschaatst worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland