Volledig scherm
Han de Beijer (rechts) bij zijn bedrijf. Foto: Erik van 't Hullenaar

Spannend,maar het komt goed met de Waalwaard

DODEWAARD - Het wordt spannend, maar het komt wel goed.

Directeur Han de Beijer van het gelijknamige zand- en grindbedrijf is ten volle overtuigd van een goede afloop van de verhuizing van zijn onderneming van Kekerdom naar de Waalwaard in Dodewaard. Hoewel er nog geen akkoord is over de financiële tegemoetkoming van de provincie, denkt De Beijer dat hij daar wel uitkomt met Gelderland. De grootste spanning zit in de procedures: de commissie die de milieu-effecten weegt, heeft al twee keer het plan teruggestuurd en het is afwachten hoe de derde poging – hetzelfde plan maar met een betere onderbouwing – het eraf zal brengen.

Haast is geboden, want voor 1 januari 2015 moet het bedrijf weg zijn. De Millingerwaard, waaar De Beijer nu nog gevestigd is, moet meer ruimte gaan bieden aan de Waal, zodat er in het geval van hoogwater geen probleem ontstaat. Het rijk heeft vastgesteld dat dat project eind 2015 opgeleverd moet zijn, en er is een jaar voor nodig, heeft de provincie becijferd. Op de Waalwaard wordt de oude steenfabriek met bijbehorende gebouwen gesloopt. De nieuwe hal wordt volgens de directeur ingepast in de omgeving. De toegangsweg wordt zo'n 50 centimeter opgehoogd om te voorkomen dat het bedrijf bij hoogwater onbereikbaar wordt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland