Volledig scherm
De Oldtimerdag in Culemborg © William Hoogteyling

Spoedoverleg haalt niets uit: Oldtimerdag definitief van de baan

CULEMBORG - De lucht is geklaard tussen Historische Automobiel Club Cuylenborgh (HACC) en de gemeente Culemborg, maar de Oldtimerdag op 26 mei is definitief van de baan. Beide partijen zagen gisteren tijdens een spoedoverleg geen mogelijkheden om het gestrande evenement vlot te trekken.

Quote

De organisa­tie van een evenement van deze omvang is vanuit ieders perspec­tief onderschat

HACC en gemeente Culemborg

De jaarlijkse Oldtimerdag zou in het kader van 700 jaar Culemborg liefst 700 voertuigen verwelkomen. Dat is ruim dubbel zoveel als gebruikelijk. Vorige week bleek dat het organisatorisch nog lang niet rond was en niet rond zou komen ook, onder meer omdat vergunningen niet afkwamen en de club zijn zaken volgens de gemeente niet op orde had. Voor de HACC reden om de stekker eruit te trekken voordat veel onnodige kosten worden gemaakt. 

Culemborg was in rep en roer en op sociale media kreeg vooral de gemeente ervan langs. Na ingelast overleg stellen de twee partijen in een gezamenlijke verklaring dat beeld bij: ,,De organisatie van een evenement van deze omvang is vanuit ieders perspectief onderschat. De belangrijkste aandachtspunten zijn betere communicatie, verwachtingenmanagement en het tijdig uitspreken van standpunten naar elkaar.’’

Oldtimerdag 2019

Ook werd duidelijk dat het geplande evenement in de gewenste omvang op korte termijn niet veilig is te realiseren. ,,Teruggaan in omvang is geen optie omdat dan niet voldaan kan worden aan eerder gewekte verwachtingen bij zowel de bezoekers als de deelnemers’’, luidt de verklaring. HACC en gemeente willen geen energie steken in ‘een surrogaat evenement’ maar kiezen ervoor op korte termijn te beginnen met de voorbereidingen voor de Oldtimerdag in 2019.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland